Schiet de beren op je weg

Er zijn duizend-en-één redenen om je woning te verduurzamen, maar het gaat helaas niet vanzelf. Bij Energiesprong Amsterdam kennen we alle succesverhalen en goede motieven om nú actie te nemen, maar we hebben ook alle beren op de weg al een keer voorbij zien komen. Gelukkig hebben we voor al die beren inmiddels oplossingen gevonden! Bijvoorbeeld:

(-) “Al die regels en wetten rondom duurzaamheid en wonen, ik word al moe als ik eraan denk. Ik laat alles lekker bij het oude.”
(+) Gemiste kans! Het lijkt ingewikkeld, maar Energiesprong Amsterdam kent juist een simpele, effectieve route en weet als geen ander de weg in het bos van wet- en regelgeving. Onze missie is juist om VvE’s te ontzorgen! We geven advies, we brengen mensen bij elkaar en helpen VvE’s op weg.

(-) “Mijn medebewoners willen vast niet investeren. Ze zien het nut niet in van energiebesparende maatregelen”.
(+) Weet je het zeker? Niet geschoten is altijd mis. Energiesprong Amsterdam doet om te beginnen een gratis energiebesparingstoets: daar kan niemand op tegen zijn. Daarna maken we een plan van aanpak èn helpen we met de financiering. Nee heb je, ja kun je krijgen – en daar hoef je bijna niets voor te doen.

(-) Wie verdient hier nu eigenlijk aan? Zijn dat de mensen bij Energiesprong Amsterdam?
(+) Energiesprong Amsterdam is onafhankelijk en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ). Ons basisadvies, begeleiding en bemiddeling zijn daarom gratis – er is niemand die er rijk(er) van wordt. Het doel is juist ervoor te zorgen dat huizenbezitters geld gaan verdienen door minder energie te gebruiken.

(-) Investeren in energiebesparing zal vast wel wat geld opleveren, maar is dat het de moeite waard?
(+) Eén ding is zeker: een energiezuinig huis is meer waard dan een huis waar de warmte aan alle kanten uit vliegt. Op termijn verdien je je investering vanzelf terug, en bij gelijkblijvend gebruik leveren de energiebesparende maatregelen je soms zelfs direct geld op.

(-) Stel: we hakken de knoop door en we gaan investeren: wie financiert dat dan? Binnen onze VvE wordt alleen gespaard voor het normale onderhoud, niet voor grotere investeringen…
(+) Energiesprong Amsterdam heeft goede contacten met een aantal banken en heeft met hen afspraken over laagrentende leningen tegen zeer goede voorwaarden De eerste projecten van VvE’s zijn al naar tevredenheid gefinancierd! Van die ervaring kunnen alle VvE’s in Amsterdam meeprofiteren.

(-) We hebben als VvE besloten nog even te wachten. We kijken liever eerst de kat uit de boom. Dan wordt het vanzelf allemaal makkelijker en goedkoper.
(+) Start vandaag! De energieprijzen stijgen snel en wachten is dus zonde van het geld. Bovendien kun je nu profiteren van de kennis en begeleiding van Energiesprong Amsterdam.

(-) Het nemen van maatregelen geeft zo’n troep. Daar heb ik helemaal geen zin in!
(+) Als er maatregelen genomen worden geeft dat inderdaad altijd wel even wat troep. Maar onze gespecialiseerde uitvoerders werken snel en netjes. Dus die troep wordt zoveel mogelijk beperkt. En als het af is zit je er comfortabeler bij en betaal je minder aan energie.

(-) We hebben al plannen om met zonnepanelen zelf energie op te gaan wekken. Dat gaan we eerst maar eens uitzoeken.
(+) De mogelijkheden van duurzame energie opwekken door je eigen VvE nemen we soepel mee in de energiebesparingstoets en het advies dat je van ons krijgt.
informatieavond

Agenda

makkelijk er doorheen

Bekijk het
5 stappenplan

heb je nog twijfels?

Schiet de beren
op je weg

bekijk je mogelijkheden

Doe de energietest
op je eigen huis

bekijk de alternatieven

Bereken je
nieuwe woonlasten