Grote VVE's en corporaties

Er zijn in Amsterdam veel grote woongebouwen (flats, huizenblokken) met VvE’s, waarin woningcorporaties en individuele huiseigenaren samen beslissen. Met name in grote VVE’s kunnen véél energiemaatregelen (veel) goedkoper worden uitgevoerd, omdat samen doen nu eenmaal een stuk voordeliger is. Energiesprong Amsterdam kent de mogelijkheden én de knelpunten en weet hoe je vlot en effectief op één lijn kunt komen met elkaar. Nu inspringen is slim: de kansen voor energiebesparing liggen voor het oprapen!

Verduurzamen woningvoorraad
In grote woongebouwen en flats, zeker als ze meer dan tien, twintig jaar oud zijn, spelen vaak ongemakken en problemen waar eigenlijk iedereen last van heeft. Bijvoorbeeld: verouderde kozijnen zorgen voor tocht, het (gezamenlijke) dak lekt, iedereen klaagt over hoge energienota’s terwijl de verwarmingen toch écht niet zo hoog staan in de winter. Of je wilt dat mooie dak gebruiken voor zonnepanelen!
Energiesprong Amsterdam kan grote VvE's en corporaties uitstekend op weg helpen om renovaties en ingrepen te organiseren, waarbij de ongemakken worden verholpen èn de energienota’s omlaag gaan. Natuurlijk vraagt het overleg en de besluitvorming meer tijd en aandacht dan in kleine VvE’s. Het voordeel is wel: het loont vaak des te meer! Hoe meer woningen er meedoen met één Energiesprong, hoe voordeliger en eenvoudiger het wordt!

Wat kun je doen als lid van een grote VvE of corporatie: Laat anderen binnen je VvE van ons weten!

Hoe overtuig je hen?
• Hoe meer mensen meedoen, hoe beter. Mail een link naar deze site naar buren en vrienden in je gebouw en neem gezamenlijk contact op met Energiesprong Amsterdam.
• Mail je corporatie met een link naar deze site of neem contact op via de bewonerscommissie.
• Stuur een mail met jouw/jullie ideeën en vragen over energiebesparing naar Energiesprong Amsterdam en vraag ons om contact op te nemen met jouw/jullie VvE.  

Voorbeeld
In grote VvE’s spelen vaak gezamenlijke voorzieningen, zoals liftinstallaties, gezamenlijke gangen en entrees een behoorlijke rol in het totale energieverbruik (en daar betaalt u voor!). Daarnaast is het vaak zo dat elke woning dezelfde ‘zwakke punten’ heeft, bijvoorbeeld één bepaalde raampartij die niet van dubbel glas is voorzien. Energiesprong Amsterdam onderzoekt waar (te) veel energie verloren gaat en adviseert de VvE hoe dit kan worden verholpen! Bovendien helpen we met het organiseren van de besluitvorming en het proces om tot maatregelen te komen en indien gewenst bemiddelen we bij het vinden van financiering.
informatieavond

Agenda

makkelijk er doorheen

Bekijk het
5 stappenplan

heb je nog twijfels?

Schiet de beren
op je weg

bekijk je mogelijkheden

Doe de energietest
op je eigen huis

bekijk de alternatieven

Bereken je
nieuwe woonlasten